• Categories
  • Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine

The Symbol : 9788393104475
28.25
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 20 opak
EAN 9788393104475

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim książka została wydana w twardej oprawie.
W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi.
Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!
Wydawnictwo Regio
Autor Anna Wojciechowska
Rok wydania 2016
Oprawa twarda
Stron 125
Format 23,5x16,5 cm
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question