• Categories
  • Kuchnia raciborska

The Symbol : 9788389802088
32.08
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 2 opak
EAN 9788389802088

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone
Książka opisuje historię kultury materialnej żywienia na terenie dawnego księstwa opolsko-raciborskiego, głównie Raciborza i okolic. W przejrzysty sposób opisano tu m.in. dzieje: rolnictwa, młynarstwa, piekarnictwa, cukiernictwa, piernikarstwa, rzeźnictwa, myślistwa i rybołówstwa, piwowarstwa, winiarstwa i gorzelnictwa, bartnictwa, pasiecznictwa, karczmarstwa, hotelarstwa, wielkich uczt oraz używek typu tytoń, kawa czy herbata. Opracowanie bazuje na obszernym materiale źródłowym ? sięgających aż średniowiecza dokumentów czy też XIX-wiecznych doniesień prasowych. Pozycja wzbogacona szeregiem unikalnej archiwalnej ikonografii oraz,w formie suplementu, przepisami ludowymi okraszonymi kolorowymi zdjęciami potraw i wykonujących je raciborskich gospodyń
Wydawnictwo WAW
Autor Grzegorz Wawoczny
Rok wydania 2005
Oprawa broszurowa
Stron 529
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question