• Categories
  • Antyodżywcze i antyzdrowotne...

53.13
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 10 opak
EAN 9788323339663

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: od pola rolnika do stołu użytkownika. W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajowej, jak i międzynarodowej.
Wydawnictwo Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Autor Emiliia Kolarzyk
Rok wydania 2016
Oprawa broszurowa
Stron 777
Format 16,5x24 cm
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question