- Categories
-
Antyodżywcze i antyzdrowotne...
The Symbol :
9788323339663
53.13
Reviews | |
Shipping within | Right away |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of | 10 opak |
The bar code | |
EAN | 9788323339663 |
Orders by phone: 501-031-535
Leave your phone |
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: od pola rolnika do stołu użytkownika. W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajowej, jak i międzynarodowej.
Wydawnictwo | Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego |
Autor | Emiliia Kolarzyk |
Rok wydania | 2016 |
Oprawa | broszurowa |
Stron | 777 |
Format | 16,5x24 cm |
There is currently no comments or ratings for this product.