• Categories
  • Księga kwiatów jadalnych - 300 przepsisów

The Symbol : 9788365852236
74.01
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 68 opak
EAN 9788365852236

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone
Sztuki stosowania kwiatów w kuchni nie traktuje się już jak wiedzy tajemnej.
Kuchnia kwiatowa zadowala zmysły smaku i wzroku. Jest także interesująca
ze względu na właściwości odżywcze.
Kwiaty jadalne dostarczają witaminę C (ogórecznik, nasturcja, kwiat szczypiorku), witaminę D (nasturcja), witaminę A (kwiaty cukinii), witaminę E(róża, lawenda), potas (chryzantema, goździk), żelazo (ogórecznik), wapń (ketmia), fitozwiązki (nagietek, fiołek, mniszek lekarski, róża).
Niezależnie od właściwości odżywczych kwiaty stosujemy głównie ze względu na ich piękno, świeżość i oryginalność dla przyjemności.
Gdy kwiaty pojawiają się na stole, wprowadzają element nowości, zaciekawienia i
przekierowują uwagę biesiadników na siebie. Warto zatem choć trochę poznać historię
kwiatów. Skąd pochodzą? Kiedy powstały i kto je przywiózł do naszego regionu? Do
czego najpierw używano kwiatów? Jak je stosowano?
Wydawnictwo Zielone Wydawnictwo
Autor Mireille Gayet
Rok wydania 2020
Oprawa twarda
Format 17x24 cm
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question