• Categories
  • Procesy technologiczne w gastronomii ćw Kw. HGT.02

The Symbol : 9788302148286
70.05
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 100 opak
EAN 9788302148286

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1

Zeszyt ćwiczeń omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowywania i wydawania potraw. Wyjaśnia też znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii. Cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne pomogą sprawdzić się w czasie przygotowań do egzaminu praktycznego, a także pobudzą kreatywność. Naukę ułatwią liczne zdjęcia prezentujące sprzęt kuchenny i gotowe potrawy.

Wydanie 2022 wzbogacone o:

- nowe terminy w słowniku podstawowych terminów kulinarnych,

- metodę sous-vide, konfitowanie, sitr-fry wraz z ćwiczeniami i wskazówkami praktycznymi,

- zastosowanie techniki Pacojet przy szykowaniu potraw słodkich (sorbety) i wytrawnych (puree),

- mikrozioła, ich rodzaje i zastosowanie,

- ćwiczenia z wykonywania mieszanek przypraw garam masala, curry, przyprawa 5-smaków,

- zastosowanie kwiatów jadalnych w kuchni,

- potrawy z warzyw korzeniowych, np. gratin selerowe, puree z selera i pietruszki,

- sporządzanie potraw z warzyw strączkowych humusy, pasta z białej fasoli,

- przygotowywanie konfitowanego żółtka i jego zastosowanie w potrawach,

- rodzaje makaronów przemysłowych,

przepisy uzupełniające (niezwiązane z powyższymi tematami) sałatka nicejska, kaszotto wegańskie.

Wydawnictwo WSiP
Autor Iwona Namysław, Lidia Górska
Rok wydania 2022
Oprawa broszurowa
Stron 400
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question