• Categories
  • Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyr. T.3.2

The Symbol : 9788302157103
56.87
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 16 opak
EAN 9788302157103

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).
W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Dokładnie przedstawiono receptury i na licznych przykładach wyjaśniono związane z nimi obliczenia. Dużo miejsca poświęcono procesom zachodzącym w trakcie powstawania ciast żytniego i pszennego. Zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy w trakcie kształtowania poszczególnych rodzajów pieczywa. Atutem podręcznika jest szata graficzna, która pokazuje poszczególne etapy ręcznego formowania wyborów. Naukę ułatwiają ćwiczenia do wykonania w szkolnej pracowni i liczne pytania sprawdzające. Ciekawostką jest słowniczek dawnych terminów piekarskich, których nadal używa się w tradycyjnych piekarniach rzemieślniczych.
Wydawnictwo WSiP
Autor Ewa Giemza
Rok wydania 2016
Oprawa broszurowa
Stron 152
Format 17x24 cm
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question