- Categories
-
Zasady żywienia podręcznik cz.1 WSIP
Reviews | |
Shipping within | Right away |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of | 100 opak |
The bar code | |
EAN | 9788302152580 |
Orders by phone: 501-031-535
Leave your phone |
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej.
Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków.
Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
Wydawnictwo | WSiP |
Autor | Dorota Czerwińska |
Rok wydania | 2021 |
Oprawa | broszurowa |
Stron | 256 |