• Categories
  • J.ang. zawodowy dla branży gastronomicznej ćw.2021

The Symbol : 9788302192944
Wydawnictwo WSiP
Autor Katarzyna Sarna, Rafał Sarna
Rok wydania 2021
Oprawa broszurowa
68.97
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 15 opak
EAN 9788302192944

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą duży nacisk na komunikację z gościem, jego profesjonalną obsługę, a także na organizację pracy i radzenie sobie ze stresem.
Publikacja podsuwa także słownictwo przydatne podczas poszukiwania pracy (wakacyjnej i stałej) w międzynarodowym środowisku uczy czytać ze zrozumieniem ogłoszenia o pracę, pokazuje, jak napisać CV i list motywacyjny, podpowiada zwroty potrzebne w czasie rozmowy kwalifikacyjnej.
Zeszyt ćwiczeń szlifuje niemal wszystkie umiejętności ważne w posługiwaniu się językiem obcym, w tym słuchanie i rozumienie (dzięki nagraniom dostępnym pod kodami QR) oraz poprawne mówienie (dzięki zadaniom do rozwiązywania w parach). Mamy tu także propozycje tematów do pisania, a w każdym dziale znajduje się dłuższy tekst czy dialog do treningu czytania. Ćwiczenia gramatyczne są zawsze poprzedzone krótkim przypomnieniem podstawowych zasad.
Po wykonaniu wielu różnorodnych zadań, podnoszących kompetencje językowe, przyszły technik żywienia i usług gastronomicznych albo przyszły technik usług kelnerskich lepiej zrozumie materiał, utrwali wiadomości i słownictwo branżowe.
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question