• Categories
  • Sporządzanie potraw i napojów Kw. HGT.02 cz.2 w.4

The Symbol : 9788302173608
82.81
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 100 opak
EAN 9788302173608

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone

W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego nwykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury.
Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Wydawnictwo WSiP
Autor Anna Kmiołek-Gizara
Rok wydania 2021
Oprawa broszurowa
Stron 688
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question