- Categories
-
Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.1 podr
The Symbol :
9788302181931
85.41
Reviews | |
Shipping within | Right away |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of | 100 opak |
The bar code | |
EAN | 9788302181931 |
Orders by phone: 501-031-535
Leave your phone |
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków. Duży nacisk położono na profilaktykę chorób niezakaźnych, w tym dietozależnych. Publikacja zawiera najnowsze piramidy żywieniowe, opublikowane w 2017 r.
Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia.
Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom wiedzy uczniów i zmuszają ich do aktywnego poszukiwania informacji, a czasem krytycznego spojrzenia na własne nawyki żywieniowe.
Na końcu publikacji znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zawiera też wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski
i niemiecki.
Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia.
Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom wiedzy uczniów i zmuszają ich do aktywnego poszukiwania informacji, a czasem krytycznego spojrzenia na własne nawyki żywieniowe.
Na końcu publikacji znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zawiera też wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski
i niemiecki.
There is currently no comments or ratings for this product.